Obecnie 156 forumowiczów jest online
Obecnie 156 forumowiczów jest online
Dowiedz się, jak zweryfikować swoją firmę.
Poprowadź mnie
star_border
Odpowiedz

Zmiana właściciela firmy

Nowicjusz ✭

Witam, w jaki sposób mogę oddać "prawa" do firmy innej osobie? Kiedyś założyłem profil dla firmy w której pracowałem i po dzień dzisiejszy otrzymuję powiadomienia o różnych ocenach firmy itd. Chciałbym to oddać osobie kompetentnej.

Zmiana właściciela firmy

Magister ✭

Cześć,

 

W celu udzielenia dostępu innemu użytkownikowi należy czynność tę wykonać bezpośrednio będąc zalogowanym do panelu Google Moja Firma gdzie stworzona jest wizytówka, o której mowa.

 

Będąc zalogowanym do panelu Google Moja Firma do wizytówki firmy postępuj zgodnie z tymi krokami:

 

- kliknij w zakładkę "użytkownicy" (opcja widoczna po lewej stronie panelu, jeśli nie to kliknij w trzy poziome paski w lewym górnym rogu panelu)

- w nowo otwartym oknie w jego prawym górnym rogu kliknij symbol "+" 

- wprowadź adres e-mail osoby, której chcesz udzielić prawa i wybierz poziom uprawnień "właściciel" a następnie kliknij "zaproś"

- Kolejny krok należy już do osoby, której udzielamy dostęp, musi ona otworzyć swoją skrzynkę mailową i otworzyć wiadomość z informacją o udzieleniu dostępu a następnie kliknąć w link w niej zawarty

- następnie osoba ta loguje się do Panelu Google Moja Firma i wybiera zakładkę "użytkownicy" (tak jak Ty robiłeś to wcześniej)

- zmienia poziom uprawnień na głównego właściciela i w ten sposób klikając "x" przy użytkownikach posiadających dostęp do wizytówki będzie mogła usunąć Cie z listy osób posiadających do niej dostęp.

 

Drugą możliwością jest opcja usunięcia wizytówki z konta. W ten sposób utracisz do niej dostęp

i ktoś z firmy będzie mógł w ten sposób zgłosić do niej prawa korzystając z Map Google a następnie będzie musiał dokonać jej weryfikacji, aby przypisać ją pod inne konto e-mail. 

 

Aby dokonać usunięcia wizytówki z konta trzeba zalogować się do Google Moja Firma i kliknąć w przycisk "edytuj". W nowo otwartym oknie po prawej stronie będzie widoczna opcja "oznacz firmę jako zamkniętą na stałe" lub "usuń wizytówkę" i wybierasz tę drugą opcje. Kolejny krok to zalogowanie się ponownie do swojego konta odznaczenie wymaganych pól i wybranie przycisku "usuń konto".

 

Jak coś informacje opisane przeze mnie dostępne są w Centrum Pomocy Google Moja Firma w poniższych linkach:

 

https://support.google.com/business/answer/4669092?hl=pl&ref_topic=4539640&visit_id=1-63641340362264...

 

oraz

 

https://support.google.com/business/answer/3403100?hl=pl

 

Powodzenia !