Obecnie 147 forumowiczów jest online
Obecnie 147 forumowiczów jest online
Porozmawiaj na temat implementacji kodu śledzenia w wielu domenach, ustaw śledzenie zdarzeń. Dowiedz się, czym jest Universal Analytics i jak korzystać z Menedżera tagów Google.
Poprowadź mnie
star_border
Odpowiedz

Nieprawidłowa implementacja i 0% współczynnika odrzuceń

Student ✭ ✭ ✭

Cześć, pomóżcie rozszyfrować mi zagadkę związaną z ZEROWYM współczynnikiem odrzuceń na stronie. 

Problem wynika prawdopodobnie z nieprawidłowej implementacji GA, choć nie wiem co może być nie tak. Emotikon: Smutny 

 

 

 

Sklep stoi na WP i ma wmontowaną wtyczkę DuracellTomi's Google Tag Manager for WordPress do której wpięty jest kontener GTM. Tag Assistant pokazuje takie kwiatki:

a idąc głębiej:


Nie za bardzo wiem jak sobie z tym poradzić, proszę więc o Wasze wsparcie. 

Dzięki. 

 

Nieprawidłowa implementacja i 0% współczynnika odrzuceń

Wszechwiedzący ✭

Cześć Mariusz Szczęśliwy mężczyzna

Masz 2 x wstawiony ten sam kod. Usuń jeden i zobacz czy będzie ok.

________
Booguś

Nieprawidłowa implementacja i 0% współczynnika odrzuceń

Student ✭ ✭ ✭

Boguś, to już wiem Emotikon: Smutny Pytanie tylko gdzie jest ten 2gi kod skoro jedyne co wpięte jest w stronę to wtyczka TOMIego, która zawiera jedynie kontener GTM. 

Nieprawidłowa implementacja i 0% współczynnika odrzuceń

Profesjonalista ✭

Spróbuj wyłączyć wtyczkę Tomiego i zobacz czy dalej masz podwójnie dodany kod. 

Druga rzecz, to spotkałem się z przypadkiem, że z innego skryptu był wywoływany kod GA, nie było go w źródle strony, tylko schowany w jakimś skrypcie.

Kanał YT- Google Tag Manager: https://goo.gl/S2RM7X

Nieprawidłowa implementacja i 0% współczynnika odrzuceń

[ Edytowane ]
Student ✭ ✭ ✭

Cześć Bartek, tutaj masz foto z podglądu GTM.

123.png
Wyłączając Tomiego asystent pokazuje, że nie ma wgranego żadnego kodu. 

Nieprawidłowa implementacja i 0% współczynnika odrzuceń

Student ✭ ✭ ✭

Temat wyjaśniony! Okazało się, że GA - PV - Content group i GA - All Pages gryzły się pokazując 2x ten sam kod GA. Po przeniesieniu grupowania treści do All Pages i usunięciu całego Tagu GA - PV - Content problem zniknął Emotikon: Szczęśliwy